Spectr News Theme

De beste boeken over Macrofotografie

Maandag 23 Mei 2022, 11:51

Bij macrofotografie fotografeer je onderwerpen van zeer dichtbij. De bedoeling is het onderwerp zo groot mogelijk in beeld te krijgen. Dit kan een klein onderwerp zijn, maar ook een detail van een groot onderwerp. Officieel spreekt men van macrofotografie wanneer het beeld op de sensor groter of gelijk is aan het gefotografeerde voorwerp. Omdat de onderwerpen zo klein zijn geeft het fotograferen van macro genoeg uitdagingen. De onderstaande boeken helpen je een flink eind op weg in de wereld van macrofotografie

Handboek macrofotografie
Bestel nu voor € 41.99

1. Handboek macrofotografie

Met macrofotografie gaat letterlijk een wereld voor je open. Onderwerpen die met het blote oog niet zichtbaar zijn, komen opeens groots in beeld. Om een goede macrofoto te maken heb je het juiste gereedschap, gereedschap, kennis, vaardigheid en creativiteit nodig. Deze vier aspecten vormen de basis van dit boek en komen uitgebreid aan de orde. Welke lens heb ik nodig? Wat is scherptediepte? Wat zijn de belangrijkste instellingen? Hoe kader ik een aantrekkelijk beeld? Op al deze vragen krijgt u antwoord met heldere tekst en duidelijke illustraties. Voor de nodige inspiratie bevat het boek een uitgebreide verzameling macro- en close-upfoto’s.

Macrofotografie
Bestel nu voor € 32

2. Macrofotografie

Kleurrijke planten, bizar ogende insecten of gevaarlijk kijkende slangen - je haalt ze met macrofotografie gedetailleerd dichtbij. Het voordeel van macrofotografie is dat je geen verre reizen hoeft te maken. Je kunt gewoon in je achtertuin beginnen. In dit boek neemt natuurfotograaf Edwin Giesbers je mee in de wereld van het kleine en vaak verborgene. Hij bespreekt de basistechnieken van de macrofotografie en laat zien dat je ook met relatief goedkoop materiaal al prima macrofoto’s kunt maken.

Praktijkboek Macrofotografie
Bestel nu voor € 29.9

3. Praktijkboek Macrofotografie

De onderwerpen voor macrofotografie liggen voor het oprapen zodra je een stap buiten de deur zet. Maar dat wil niet zeggen dat het eenvoudig is! Een technisch goede macrofoto maken kan een hele opgave zijn, om nog maar te zwijgen van een aansprekende creatieve foto. Het Praktijkboek Macrofotografie biedt uitgebreide informatie die elke fotograaf verder brengt op het macro-pad. De technische aspecten worden besproken aan de hand van talloze voorbeeldfoto's, en vervolgens de onderwerpen in de natuur die uitnodigen tot macrofotografie: vlinders, paddenstoelen, insecten, bloemen, mossen, libellen, amfibieën en reptielen.


Over besteboeken.org

De beste boeken voor jou verzameld. Wij als boekenliefhebbers hebben de beste boeken per onderwerp voor jou op een rij gezet. Zo weet je direct welke boeken je gelezen moet hebben.